ALMERE - Almere City FC heeft in de jacht op de vierde en laatste periodetitel een zeer pijnlijke nederlaag geleden. De ploeg van trainer Alex Pastoor stevende in het eigen Yanmar Stadion af op een gelijkspel tegen NAC Breda, maar de bezoekers wonnen door een treffer van Naoufal Bannis in de zevende minuut van de blessuretijd met 1-2.

Odysseus Velanas had vlak na rust de score geopend voor NAC, waarna Almere City een kwartier later door een eigen doelpunt van Dion Malone op 1-1 was gekomen waarna Bannis in extremis toesloeg voor de gasten uit Breda.

Het is de tweede keer in de vierde periode dat de ploeg van Pastoor punten morst en hierdoor is NAC ineens ook weer kansrijk voor de periodetitel.