BREDA - Almere City FC heeft vrijdagavond een verdienstelijk gelijkspel behaald op bezoek bij NAC Breda. De formatie van interim-trainer Tim Bakens was grote delen van de wedstrijd de betere ploeg, maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een punt. (1-1).

Waar Alex Pastoor het vanaf de winterstop gaat overnemen daar zag Bakens zijn ploeg opnieuw aan het moraal werken. Al vroeg in de wedstrijd is Jeffrey Puriel dichtbij, maar zijn inzet schampt de paal. Het vervolg van de eerste helft levert aan beide kanten weinig kansen op.

Ook na de rust beginnen de gasten sterk met onder meer een kopkans voor Jonas Arweiler die via een verdediger naast gaat. Na 63 minuten volgt de voorsprong alsnog als Lance Duijvestijn de bal hard in de bovenhoek schiet. Nu richt NAC zich op en via Boris van Schuppen en Thom Haye wordt paal en lat geraakt. Uiteindelijk weet diezelfde Haye even later alsnog voor de gelijkmaker te zorgen. De 1-1 blijft vervolgens tot het laatste fluitsignaal staan.