BREDA – Sport jij om een betere versie van jezelf te maken? Verleg jij samen met anderen graag jouw grenzen? Ga dan de strijd aan in de wereldwijde fitnessrace HYROX. Bij Breda Crossbox draait het om vooruit komen. Het is de box voor sporters die vechten om betere prestaties te leveren. Bezoek zaterdagochtend 11 februari de HYROX-demonstratie en ervaar zelf hoe deze fitnessrace jou beter laat presteren in het leven.


'Het mooie van HYROX is dat iedereen over de hele wereld deelneemt in exact hetzelfde format. Iedereen begint met een run van een kilometer en traint dezelfde onderdelen. Daardoor kun je jezelf altijd en overal meten met een andere sporter', vertelt Ricardo Marchante van Breda Crossbox. Zijn box is de enige in Breda die officieel gecertificeerd is voor HYROX.

'Competitie motiveert. Het geeft je een doel. In dit geval de fitnessrace in zo'n kort mogelijk tijd uit te voeren. Of in ieder geval sneller te zijn dan je maat', lacht Marchante. Volgens hem is HYROX het eerste massale evenement voor fitness, een combinatie van 8 functionele oefeningen en 8 kilometer lopen. 'Dit geeft sportschoolbezoekers hun eigen race om voor te trainen.'

Vooruitgang
'Toen sommige mensen bij ons met een halve HYROX begonnen, deden ze eerst een goed uur over de fitnessrace. Nu hebben ze nog maar een half uur tot drie kwartier nodig. En dat na een goed half jaar op een gezonde manier trainen. Dat is pas vooruitgang!', reageert Marchante enthousiast.

'Het is echt prachtig om te zien hoe deelnemers vooruit komen. En niet per se alleen op sportief gebied, want ik ken ook ondernemers die sinds hun deelname beter presteren met hun business. Het helpt echt om lekker in je vel te zitten en er gewoon voor te gaan. Ik ben er van overtuigd dat deze fitnessrace mensen helpt om beter te presteren in het leven. '

Demonstratie Hyrox: 11 februari
Wie wil ervaren hoeveel energie en motivatie HYROX geeft, kan zaterdag 11 februari om 10.00 uur gratis kennismaken met deze wereldwijde fitnessrace. Dan geven instructeurs van HYROX bij Breda Crossbox een demonstratie. Uitdagingen die deelnemers in een zo'n korte mogelijke tijd uitvoeren zijn:
-1000 meter hardlopen
-50 Burpee Broad Jumps
-100 Stationary Lunges
-1000 meter roeien
-30 push-ups
-100 wall balls

Gratis Buddy Workout

'Uitproberen is de snelste manier om te ontdekken of het wat voor je is, dus iedereen die een beetje competitief is ingesteld raad ik aan om gezellig een keer mee te doen. Wie op 11 februari langskomt met zijn maatje, die krijgt van Breda Crossbox tevens een gratis Buddy Workout', vertelt Marchante. 'En dat krijg je ook als je hier een maatje vindt. Immers, wat is er nou leuker dan samen met een maatje de strijd aan te gaan?! Dan kun je elkaar lekker opjutten. Elkaar op een positieve manier aanmoedigen. Dat kan namelijk net die push zijn die je nodig hebt om over de drempel te gaan of je grenzen te verleggen.'

Derde HYROX-event in mei
De havenstad Rotterdam zal op zaterdag 20 mei 2023 volledig in het teken staan van het derde HYROX-event in Nederland. Dan verandert Rotterdam Ahoy in de grootste indoorbaan van Nederland waar honderden atleten een sportieve strijd zullen leveren.

Over Breda Crossbox & Hyrox Breda
Bij Breda Crossbox draait het om vooruit komen in het leven. Het is de box voor atleten die vechten om een betere versie van zichzelf te maken. Dat gebeurt met goede begeleiding en oog voor de mens. Iedereen kan er zichzelf zijn en samen helpen we elkaar op weg. Bij Breda Crossbox draait het namelijk om het familiegevoel.