DOETINCHEM - In de derde wedstrijd van het seizoen heeft de Graafschap een slag uitgedeeld aan mogelijke concurrent NAC. De ploeg van trainer Reinier Robbemond zegevierde op een luidruchtige Vijverberg met 2-0.

Op die zege viel niets af te dingen want de "Superboeren" waren van quitte af aan de betere ploeg en dit leverde in het eerste half uur al mogelijkheden op voor Verbeek, konings en Opoku. Op aangeven van Lelieveld wist de vrijstaande Joey Konings kort voor rust de verdiende openingstreffer te maken.

NAC probeerde het na de rust wel, maar de op de Vijverberg teruggekeerde Ralf Seuntjens kon keeper Jurjus niet verrassen en de beste kansen bleven voor de thuisploeg via Verbeek en invaller Fortes. Het was een andere invaller, Devin Haen, die in de slotminuut wel de 2-0 tegen de touwen prikte en daarmee het duel besliste.