DOETINCHEM - De Graafschap heeft zich goed hersteld van de zware nederlaag van afgelopen weekend tegen FC Volendam (2-5). In eigen huis won de ploeg van trainer Mike Snoei de topper tegen NAC. Door de zege klimt De Graafschap naar de 2e plaats achter koploper Almere City FC en is SC Cambuur verzekerd van de eerste periodetitel.

De wedstrijd werd afgelopen maand uitgesteld vanwege een corona-uitbraak bij de Brabanders. De druk was woensdagavond hoog bij bij beide teams om niet de aansluiting met de Almeerse koploper te verliezen. Duidelijk was al snel dat de thuisploeg het beste met die druk omging want De Graafschap was de betere ploeg. NAC-doelman voorkwam met een goede reflex de openingstreffer van Toine van Huizen en kort voor rust mikte Daryl van Mieghem op de lat. In de blessuretijd viel de verdiende treffer alsnog toen o Hamdaoui het eindpunt was van een vlotte aanval.

In de tweede helft bleef de thuisploeg de betere, maar omdat het bij 1-0 bleef gooide NAC er nog een slotoffensief uit. Deze was echter niet al te overtuigend waardoor de punten in Doetinchem bleven. De Graafschap volgt nu op twee punten van koploper Almere City FC. SC Cambuur staat derde met vijf punten achterstand, maar heeft nog wel wedstrijd tegoed. De Friezen weten zich inmiddels wel verzekerd van de 1e periodetitel.

De Graafschap - NAC 1-0 (1-0)
45+1. Hamdaoui 1-0