BREDA - De LoveLife run is een 5 of 10km hardloopevent van Stichting Fight cancer met als deelnemers o.a. (ex-)kankerpatienten, hun naasten, behandelaars en verder iedereen die geraakt is door de diagnose kanker. Na twee succesvolle edities keert het evenement terug op 4 juni 2023. Dit jaar staan de deelnemers in de startblokken bij revalidatiecentrum Revant in Breda.


Unieke charity run

Waar het bij andere charity evenementen vaak draait om het steunen van het goede doel, staan bij de LoveLife run de deelnemers centraal. Om die reden is er ook voor gekozen om geen inschrijfgeld te vragen! Uniek aan deze run is dat de (ex-) kankerpatiënten zelf in training gaan om 5 of 10km te kunnen hardlopen door Breda. Zij vormen zelf een team van familie, vrienden en bekenden om zich heen om samen deze legendarische run te volbrengen. Ook hun behandelaars uit het Amphia ziekenhuis en revalidatiecentrum Revant rennen met de deelnemers mee. Centraal staat het werven van fondsen voor Fight cancer, die met deze fondsen via KWF Kankerbestrijding baanbrekend kankeronderzoek financiert. Vanessa Roest (projectleider LoveLife run en oncologiefysiotherapeut bij Fysio-en Healthcenter De Beemd): “Het is geweldig om te zien waar deze (ex-)kankerpatiënten toe in staat zijn. Vaak beseffen ze zelf niet wat ze allemaal kunnen en de euforie die ze beleven als ze straks over de finish komen is met geen pen te beschrijven. De run is een trip down memory lane, langs de voor hun belangrijke plaatsen tijdens hun ziekte. Het is een mooie manier om het verleden af te sluiten of een plekje te geven en positief naar de toekomst te kijken. Meedoen is hoe dan ook een overwinning.”

Geweldige afsluiter van wekenlange training

Vanaf begin maart wordt er wekelijks hard getraind in groepjes onder begeleiding van hardlooptrainers en oncologiefysiotherapeuten. Vanessa: “Het is zo mooi om te zien hoe snel ze vooruit gaan. Wat begint met 30 seconden rennen, squatten, ademhalingsoefeningen, techniek en spierpijn, eindigt na 12 weken met het rennen van 5 kilometer. Na al die weken keihard trainen is de LoveLife run zelf de ultieme afsluiting. Door over de finishlijn te stappen kunnen patiënten ook letterlijk en figuurlijk iets achter zich laten. We hopen dat er onderweg en bij de finish veel mensen onze deelnemers aanmoedigen en een hart onder de riem steken. De prestatie die deze mensen neerzetten is er een om een diepe buiging voor te maken!”

De donatieteller begint gestaag op te lopen

Iedere runner wordt uitgedaagd zoveel mogelijk donaties op te halen voor Fight cancer. Er zijn twee onderzoeken speciaal geselecteerd waar de donatiegelden direct naartoe gaan. Zo wordt 10% van de geworven fondsen besteed aan een lokaal project van het Amphia Ziekenhuis. De overige 90% aan donaties komt ten goede aan een onderzoek van Prof. Edwin Cuppen; Complete DNA-analyse voor jongeren met kanker.

Vanessa: “De donatieteller loopt inmiddels lekker op! Daarnaast is het succes van de LoveLife run ook echt te danken aan de fantastische vrijgevigheid van onze sponsors. Zo staan er elk weekend weer enthousiaste vrijwilligers van Top-Fit Pascal Jansen en Atletiekvereniging Sprint klaar om onze deelnemers te trainen. Om het event mogelijk te maken mogen we rekenen op support van partijen die Stichting Fight cancer een warm hart toedragen. Dankzij hen en vele anderen kunnen we een veilig event garanderen met ook nog eens een gouden randje!”

Businessteams

Nieuw dit jaar is dat je als bedrijf in kunt schrijven met een businessteam. Voor €500 kun je 5 mensen inschrijven en met dat bedrag wordt de organisatie van het event mogelijk gemaakt. Uiteraard mag je meerdere teams inschrijven als je meer enthousiastelingen binnen je organisatie hebt. De runners halen dan zelf ook nog geld op dat ten goede komt aan kankeronderzoek en het bedrijf krijgt er reclame voor terug. En uiteraard een super leuk teambuildingsuitje voor het goede doel!

Over Fight cancer

In totaal krijgen in Nederland meer dan 118.000 mensen per jaar kanker. Onder het motto “Love Life. Fight cancer”, wil Fight cancer mensen inspireren om samen in actie te komen voor meer wetenschappelijk kankeronderzoek. Zo worden jaarlijks diverse events georganiseerd om geld in te zamelen, met als doel een wereld waarin mensen langer en beter leven met of na kanker.

Wil je je ook nog inschrijven, meer informatie of doneren? Kijk dan op: www.loveliferun.nl/breda.