EINDHOVEN - Ajax heeft de koppositie heroverd op PSV door de onderlinge wedstrijd in Eindhoven, die vooral in de tweede helft de moeite waarde was, met 1-2 te winnen. De winnende treffer van de Amsterdammers, gemaakt door Mazraoui, was zeer discutabel aangezien Blind de bal over de zijlijn liep. Op advies van de VAR keurde scheidsrechter Makkelie de treffer toch goed.

De openingsfase in de topper was voor Ajax, al leverde dat overwicht niet echt kansen op. Het voorzichtig acterende PSV kreeg via de voor het eerst in de basis startende Joey Veerman wel een mogelijkheid die werd gekeerd door doelman Pasveer. Ajax werd gaandeweg de povere eerste helft iets dominanter en kwam op 0-1.Nadat een vrije trap via de vingertoppen van Drommel nog op de lat was beland, was het wel raak toen Tadic vanaf links voorgaf en het hoofd vond van de net geblesseerd geraakte Brobbey, die direct daarna werd vervangen door Danilo. Kort voor rust was PSV nog dicht bij de gelijk via Boscagli,wiens inzet uit een corner knap gekeerd werd door Pasveer.

De tweede helf bood veel meer vertier, met kansen over en weer. Pasveer hield Doan van scoren af een schot van Antony werd gekraakt. Na balverlies van Timber profiteerde Gakpo die Mario Götze bediende die de bal in de korte hoek schoot. Doan, prachtig vrijgespeeld door Götze, zag Timber daarna bijtijds ingrijpen en voor Ajax schoot Gravenberch in kansrijke positie naast.

Mazraoui werd uiteindelijk de matchwinner met een fenomenale uithaal.Het duurde lang voor de VAR de treffer goedkeurde, want in de aanloop naar de 1-2 zou de bal via Blind over de zijlijn zijn geweest. Aangezien de VAR dit blijkbaar niet kon bewijzen werd de treffer goedgekeurd. Danilo miste daarna nog een grote kans, maar de zege van Ajax kwam niet meer in gevaar waardoor de Amsterdammers over PSV heen wipt naar de koppositie.