BREDA - NAC en FC Emmen, voor aanvang van het seizoen bestempeld als kanshebbers voor promotie, zijn vooralsnog de nummers zeventien en acht in de Keuken Kampioen Divisie. Voor NAC zijn de zorgen nog groter geworden nadat FC Emmen in het Rat Verlegh Stadion met 1-2 won.

Het was Rui Mendes die NAC-doelman Nick Olij al na tien minuten wist te verrassen met een wippertje. Die score had verdubbeld kunnen worden ware het niet dat Hilterman over kopte. In de blessuretijd van de eerste helft kwam NAC terug via Danny Bakker die een rebound benutte nadat een vrije trap van Thom haye op de lat terecht kwam.

Na een uur spelen zorgde Lorenzo Burnet voor een hernieuwde voorsprong voor FC Emmen. Onder luide aanmoedigingen van het Bredase publiek ging NAC op zoek naar de gelijkmaker, maar hier slaagde men niet in.