EMMEN - FC Emmen heeft zaterdag de tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie weten te veroveren. Doordat de ploeg van trainer/coach Dick Lukkien met 2-0 van NAC Breda wist te winnen, en de concurrentie vrijdagavond al punten liet liggen is men nu de eerste belager van koploper FC Volendam.

De Drentse formatie legde de basis voor de zege na een half uur spelen. Jari Vlak kon van dichtbij scoren na goed voorbereidend werk van Reda Kharchouch die zelf even later de bal kreeg aangespeeld van Peter van Ooijen en met een fraaie omhaal keeper Nick Olij verraste.

NAC dat in de eerste helft teveel de lange bal hanteerde en nauwelijks tot kansen kwam liet zich na rust wel meer zien. Mede door goed keeperswerk van Brouwer bleef de thuisploeg echter op de been.