EMMEN - FC Emmen heeft in de nacompetitie de eerste horde genomen op weg naar lijfsbehoud in de Eredivisie. Na de eerdere uitzege in Breda (1-2) waren de Drenten ook op De Oude Meerdijk te sterk voor NAC: 2-0.

Te Wierik was al in de derde minuut uit een vrije trap dicht bij succes voor de thuisploeg. NAC nam snel het initiatief over en zorgde voor dreiging via Van der Sande. Banzuzi wist vlak voor rust zelfs te scoren,maar aan de treffer was buitenspel voorafgegaan.

NAC drong ook erna aan, maar Emmen was in de omschakeling de gevaarlijkste ploeg. Antonisse miste nog een goiede kans, maar Zivkovic schoot op fraaie wijze de bal in de verre hoek. NAC kwam niet meer verder dan een kopballetje van Herrmann. Bij Emmen trof eerst El Messaoudi de paal,waarna Assehnoun in de blessuretijd zorgde voor de kers op de taart.

In de finale van de play-offs gaat FC Emmen nu komende dinsdag op bezoek bij Almere City FC. De return volgt volgende week zondag.