GRONINGEN - FC Groningen heeft twee dure punten laten liggen in de strijd om rechtstreekse promotie. In de thuiswedstrijd tegen het dit seizoen wisselvallig presterende NAC Breda bleef de ploeg van Dick Lukkien steken op 1-1.

In een matige en evenwichtige eerste helft werd er niet gescoord en het waren de gasten die na rust op voorsprong kwamen. Na een overtreding van Peersman ging de bal op de stip. Janosek kreeg de bal niet langs keeper Jurjus, maar Royo was alert en wist wel raad met de rebound.

FC Groningen kwam na een uur spelen op gelijke hoogte toen een harde voorzet van Rente door Hove werd afgerond. Lukkien probeerde het nog met wat aanvallende wissels, maar de zege zat er niet in voor de Groningers.