VOLENDAM - FC Volendam is dit seizoen wellicht de meest wisselvallige ploeg van de Keuken Kampioen Divisie, maar ook een reuzendoder. Na de 2-1 zege op NAC zijn alle ploegen uit de top vier dit seizoen geklopt door de Jonk-equipe.


Dat de Volendammers vooralsnog zevende staan is een teleurstelling, maar zowel tegen SC Cambuur, De Graafschap, Almere City FC en vrijdagavond tegen NAC Breda laat men vaak zien wel mee te kunnen met de topploegen. De ploeg lijkt zich echter juist minder te kunnen opladen tegen ploegen uit de onderste helft waarin vaak men onnodig de punten liet liggen.

Tegen NAC liet de ploeg van Jonk weer regelmatig zien waartoe man in staat is, bijvoorbeeld bij de prachtige openingsgoal, die voortkwam uit een prachtige aanval waarbij Samuele Mulattieri de afmaker was uit de assist van Boy Deul. Kort hierna wordt NAC-trainer Maurice Steijn met een rode kaart naar de tribune verwezen hetgeen wat los maakt bij de Brabanders die langzamerhand dreigender worden. De beste kans van de eerste helft is echter opnieuw voor Mulattieri die deze niet weet te benutten.

Na de rust blijven de ploegen in evenwicht met mogelijkheden over en weer. Na een kleine twintig minuten valt de gelijkmaker als Mo El Allouchi de bal achter Roggeveen schiet. De gelijke stand blijft echter niet lang staan als Derry John Murkin aan de andere kant een voorzet aflevert die aan iedereen voorbij lijkt te gaan, behalve aan Samir Ben Sallam: 2-1. In de resterende tijd probeert NAC nog wel het tij te keren, maar laat keeper Joey Roggeveen zich niet meer verrassen, en blijken de uitbraken van de thuisploeg vaak nog gevaarlijker. In de stand komt echter geen verandering meer.