AMSTERDAM - Ajax heeft koploper PSV in de Johan Cruijff Arena op 1-1 kunnen houden. PSV liep zodoende pas voor de tweede keer dit seizoen puntenverlies op in de eredivisie, maar bleef wel voor de 36ste keer op rij ongeslagen,een clubrecord.


PSV nam direct het initiatief, tikte de bal rustig rond en was via Bakayoko en en Lozano dreigend. Ajax, met Engels international Jordan Henderson voor het eerst in de ploeg, vocht zich echter al snel onder de druk uit en kwam steeds beter in de wedstrijd. Nadat Bergwijn een kans gemist had, was Berghuis wel trefzeker.Hij stuurde met met een heerlijke pass Brobbey diep en kon na goed terugleggen van de spits doeltreffend uithalen.

PSV had moeite om het spel te maken., maar toch kwamen de bezoekers na ruim een half uur langszij toen Luuk de Jong op aangeven van Saibari koel afrondde. Ook na rust was het een boeiend gevecht al bleef spektakel voor de doelen lange tijd uit. Nadat Berghuis al aan een tweede treffer had geroken, kregen beide ploegen in het laatste half uur enkele goede kansen. Ramaj keerde een schot van Bakayoko en De Jong kopte tegen de lat en naast. Aan de andere kant schoot Brobbey naast, Taylor over en vond Hato Benitez op zijn pad. Een winnaar bleef zodoende uit.