BREDA - Dankzij een laat doelpunt van Brian Brobbey heeft Jong Ajax drie punten meegenomen uit Breda. In het Rat Verlegh Stadion eindigde de subtopper tegen NAC in 1-2.

Na het statement tegen racisme kwamen de Amsterdammers in de twintigste minuut op achterstand. Een fraaie aanval van de thuisploeg werd afgerond door Mounir El Allouchi. Ryan Gravenberch miste daarna een grote kans op de gelijkmaker, maar Noa Lang was vlak voor de pauze wél trefzeker door knap raak te schieten vanuit een lastige hoek: 1-1.

In de tweede helft had Jong Ajax het meeste initiatief toch bleef het lang gelijk, omdat Traoré en Kühn oog in oog met NAC-keeper Nick Olij misten. Toch gingen de drie punten in de slotfase naar de Ajax-beloften. Invaller Brobbey kopte binnen uit een voorzet van Juan Familio-Castillo.