WIJDEWORMER - Jong AZ heeft maandagavond het thusduel tegen NAC Breda met 0-2 verloren. Op een winderig AFAS-trainingscomplex in Wijdewormer bleken de beloften van trainer Maarten Maartens een maatje te klein voor de gasten uit Breda.

Het eerste gevaar kwam van de gasten via Kaj de Rooi die voorlangs maakte. Namens Jong AZ deed Peer Koopmeiners twee schotpogingen waarvan de eerste naast ging en de tweede werd gepakt door voormalig AZ-doelman Nick Olij. halverwege de eerste helft kwam NAC op voorsprong toen Danny Bakker raak mikte na een hoekschop. Olij moest hierna nogmaals in actie komen bij een inzet van Mo taabouni waardoor men met 0-1 ging rusten.

In de tweede helft probeerde Jong AZ het wel, maar de beste mogelijkheden voor de gasten. Keeper Beau Reus wist achterenvolgens Cagro, Kerstens en Velanas van het scoren af te houden, maar moest in de blessuretijd alsnog capituleren toen de vrijstaande Velanas voor hem opdook: 0-2.