WIJDEWORMER - Jong AZ heeft maandagavond het thuisduel tegen het hoog geklasseerde NAC Breda met 2-3 verloren. De AZ-beloften kwamen na een 0-2 ruststand goed terug, maar moesten uiteindelijk toch de meerdere erkennen in de gasten.

NAC, dat bij winst weer naar de derde plaats kon springen, leek al snel op rozen te zitten op het AFAS Trainingcomplex in Wijdewormer. Na twintig minuten speelde Kaj de Rooij zichzelf knap vrij en opende de score. Lex Immers verdubbelde die stand na een corner van El Allouchi en een grabbelende doelman Westerveld.

Wie dacht dat NAC het na de rust gecontroleerd kon uitspelen kwambedrogen uit. Zakaria Aboukhlal liet Ramon Hendriks twee keer de hielen zien en binnen een tijdsbestek van drie minuten scoorde hij net zo vaak: 2-2. Met het nodige geluk kwam NAC echter twintig minuten voor tijd weer op voorsprong. Een schot van Michaël Maria werd door Peer Koopmeiners van richting veranderd en wederom had Koopmeiners het nakijken. De 2-3 bleek tevens de eindstand.