BREDA - NAC Breda had wat goed te maken na de 3-1 nederlaag tegen Roda JC van vorige week zaterdag, maar slaagde daar niet in tegen MVV dat in Breda met 1-2 won.

De ploeg van Jean-Paul van Gastel had in de eerste helft het meeste balbezit, maar slaagde er niet in om grote kansen te creëren, terwijl MVV wel een aantal keren gevaarlijk kon worden. Met het nodige geluk greep NAC na de pauze de leiding. Een goede steekbal van Dominik Janosek kwam terecht bij Manel Royo. De Spanjaard gaf voor en zag de bal door een eigen doelpunt van Bryant Nieling in het doel belanden: 1-0. Tien minuten later kreeg NAC het deksel op de neus nadat Tunahan Tasci de bal via de onderkant van de lat binnen schoot.

In het half uur dat volgde, ging NAC verder onderuit. Andréa Librici stak het halve veld over en bediende Tasci, die met zijn tweede voor de 1-2 zorgde. NAC blijft zodoende steken op de zevende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.