BREDA - FC Eindhoven heeft voor het eerst dit seizoen punten laten liggen. Op bezoek bij NAC Breda kwam de ploeg van trainer Rob Penders niet verder dan 1-1, waarmee het na afloop zelfs blij mocht zijn.

De thuisploeg kende een droomstart in het Rat Verlegh Stadion. Binnen enkele minuten was het raak via Odysseus Velanas, die slecht werd verdedigd en zo makkelijk de 1-0 kon maken. De bezoekers kwamen snel over de schrik heen. Na een paar aardige mogelijkheden als waarschuwing, maakte de ploeg van Rob Penders op slag van rust gelijk. Charles-Andreas Brym, teruggekeerd bij de Eindhovenaren, zette voor en Ozan Kökcü kon niet meer missen: 1-1.

Na de rust was het hoofdzakelijk eenrichtingsverkeer in Breda. Het overwicht van NAC leidde tot veel dreiging, maar niet tot doelpunten. Zodoende moest NAC genoegen nemen met een punt, terwijl FC Eindhoven er tevreden mee mocht zijn. Het is wel het eerste puntenverlies dit seizoen voor de Penders-equipe die nu de koppositie aan PEC Zwolle moet laten.