BREDA - Voor het carnavalgseweld echt losbarstte hebben NAC en FC Eindhoven in een Brabantse derby de punten gedeeld. Een resultaat waar vooral de thuisploeg van zal balen want de ploeg van Jean-Paul van Gastel gaf een 2-0 voorsprong uit handen.

De laatkomers in het Rat Verlegh Stadion zullen spijt hebben gehad, waar NAC een vliegende start nam tegen FC Eindhoven. Al in de vijfde minuut opende Dominik Janosek de score met een fraaie vrije trap. De bezoekers uit de lichtstad hadden in het eerste bedrijf wel de mogelijkheden om gelijk te komen: Evan Rottier, Luuk Wouters en Joey Sleegers kwamen in de buurt. Voor rust verschalkte Janosek doelman Jorn Brondeel andermaal: 2-0.

August Priske was een kwartier voor tijd de man die de blauw-witten weer terug in de wedstrijd bracht. De Deense spits kroop voor zijn tegenstander en tikte bij de eerste paal binnen langs goalie Roy Kortsmit. Even later maakte hij zelfs zijn tweede. Dat frustreerde het publiek dat met bekertjes smeet en het duel werd dan ook stilgelegd. In het vervolg gebeurde er niets meer aan de stand: 2-2, en dat was vooral een carnavalsdeceptie voor NAC.