ROTTERDAM - Bij de hervatting van de Keuken Kampioen Divisie heeft NAC de derde plaats overgenomen van De Graafschap door met 0-3 bij Excelsior te zegevieren. Voetballend bleken beide ploegen niet zoveel voor elkaar onder te doen, maar de gasten uit Breda bleken een stuk efficiënter in het afronden van de kansen.

Excelsior was in de openingsfase zelfs dreigender dan NAC, maar wist de mogelijkheden die et kreeg niet te verzilveren. Na een kleine twintig minuten was het wel raak voor de gasten toen keeper Damen geen antwoord had op een afstandsschot van Lewis Fiorini. Via Joel Zwarts en topscorer Elias Mar Omarsson kregen de Kralingers kans om op gelijke hoogte te komen, maar het was uitgerekend NAC dat op slag van rust opnieuw toesloeg via Kaj de Rooij.

Ook na de rust had de thuisploeg, en dan met name Omarsson, het vizier niet op scherp staan. De IJslander verprutste wederom twee kansen, waardoor een goed resultaat onmogelijk bleek. Sterker, in de slotminuten maakte Mario Bilate aan alle onzekerheid een eind door te profiteren van een fout van Damen: 0-3.