EINDHOVEN - NAC heeft maandagavond flink uitgehaald op bezoek bij Jong PSV, dat ondermeer met Babadi en Pepi in de basis begon. Op De Herdgang werd het maar liefst 0-5 voor de ploeg van Jean Paul van Gastel.


NAC, dat sinds de komst van Van Gastel in acht competitiewedstrijden nog maar één keer verloor, werd wel op weg geholpen werd door Jong PSV-doelman Kjell Peersman. De doelman beleefde een avond om snel te vergeten. Al binnen een kwartier leidde hij de eerste treffer van NAC in, door een slordige inspeelpass door de as van het veld. Matthew Garbett profiteerde dankbaar (0-1). Daar bleef het in de eerste helft bij, doordat doelman Roy Kortsmit meerdere keren de gevreesde aanvallers van Jong PSV van het scoren afhield.


In de tweede helft kwam aan de ambities van de Eindhovenaren, vanaf de tribune gevolgd door hoofdtrainer Peter Bosz, snel een einde. Peersman was wederom de schlemiel. Op hopeloze wijze vloerde de doelman Garbett, waarna de bal op de stip ging. Topscorer Dominic Janosek maakte geen fout. Janosek stond vervolgens ook aan de basis van de 0-3 van Roy Kuijpers. Door twee treffers van Sigurd Haugen werd het Bredase feestje compleet: 0-5.