BREDA - NAC blijft in de race om een directe promotieplaats. Vrijdagavond won de ploeg van Maurice Steijn met 3-1 van Jong FC Utrecht. De gasten speelden bijna de gehele tweede helft met tien man na een rode kaart voor Balk.

NAC kwam met wat fortuin aan de leiding toen Rick Meissen na 26 minuten de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman Paes plaatste. De thuisploeg kreeg nog een aantal kansen, maar gescoord werd er niet meer voor de rust.

Kort na de rust leek de Steijn-equipe op rozen te zitten toen Remco Balk na een stevige overtreding met rood van het veld moest. Desondanks kwamen de Utrecht-beloften met tien man naast NAC- Na hands van Thom Haye ging de bal op de stip en bleek Jeredy Hilterman koelbloedig. De thuisploeg moest in het laatste kwartier vol aan de bak, maar slaagde wel in die missie. Na een corner wist Moïse Adiléhou voor een hernieuwde voorsprong te zorgen en uit een vrije trap bracht Sydney van Hooijdonk de eindstand op 3-1.