BREDA - Mocht NAC nog een beetje hoop hebben op rechtstreekse promotie dan is die vrijdagavond vrijwel in duigen gevallen. De ploeg van Maurice Steijn verloor op eigen veld met 1-2 van Excelsior waardoor men zich volledig op de play-offs kan richten.

Met voor het eerst sinds 27 september weer wat publiek op de tribune kwam de thuisploeg kort voor rust op voorsprong in een matige eerste helft. Mounir El Allouchi scoorde vanaf de strafschopstip.

Na de rust was het spel van NAC echter beneden peil en binnen een kwartier stond het op achterstand. Beide keren was Reuven Niemeijer de afmaker namens de Kralingers. NAC kreeg nog wel twee dotten van kansen, maar aangezien die om zeep werden geholpen kan de ploeg zich alleen nog door een wonder zeker stellen van rechtstreekse promotie en kan men zich langzamerhand opmaken voor de play-offs.