BREDA - Na acht overwinningen en vijf gelijke spelen is er een einde gekomen aan de ongeslagen reeks van FC Volendam. NAC Breda bleek in eigen huis met 3-0 te sterk.

Het was sinds 15 september dat FC Volendam voor het laatst verloor, en na het zien van de eerste helft leek het er op dat de gasten die status zouden behouden. Beide ploegen kregen mogelijkheden, maar met iets meer geluk hadden de Volendammers ook zomaar een voorsprong kunnen hebben. Waar Fiorini in de eerste minuut namens de thuisploeg al naast mikte, was er tien minuten later een goede kans voor Mulattieri die keeper Kortsmit net wist te keren. Ook een kans voor Kaars wordt door de goalie gekeerd terwijl op slag van rust Boy Deul het dichtst bij was met een schot op de paal.

Hoe anders is het na de rust als de thuisploeg met wat geluk op voorsprong komt. Een vrije trap van Mounir El Allouchi verdwijnt via Alex Plat achter keeper Roggeveen. Via Mulattieri krijgt FC Volendam nog een kans, maar het duel wordt definitief beslist als topscorer Sydney van Hooijdonk het veld betreedt. De spits staat nauwelijks vier minuten in het veld als hij voor de 2-0 zorgt en weet een aantal minuten later ook een makkelijk gegeven strafschop te benutten. Ook de gasten krijgen nog een strafschop na een overtreding op Antonucci, maar ook deze is niet aan de Volendammers besteed als aanvoerder Deul op de lat schiet: 3-0.