BREDA - NAC heeft de achtste finale van de KNVB-beker weten te bereiken door een slap FC Utrecht met 3-2 te verslaan. Uitblinker Thom Haye scoorde twee keer voor de thuisploeg en Vieiri Kotzebue zorgde in blessuretijd voor de winnende.

Een terechte uitslag aangezien FC Utrecht matig speelde en dacht het klusje op routine wel even te klaren. Nadat Adrian Dalmau al een strafschop had gemist en Mike van der Hoorn de Utrechters alsnog op voorsprong had geboekt nam het duel na de rust een andere wending.

Tien minuten in de tweede helft wist Haye namelijk op voortreffelijke wijze een vrije trap in de bovenhoek te jagen om een kwartier later doelman Paes opnieuw kansloos te laten met een schot. Nadat Van der Hoorn inmiddels rood had gezien leek invaller Tasos Douvikas nog voor een verlenging te zorgen, maar NAC sloeg in de blessuretijd nogmaals toe via Kotzebue: 3-2.