BREDA - NAC heeft zich dinsdagavond na een ware bekerthriller geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB-beker. In de thuiswedstrijd moesten strafschoppen de beslissing brengen en daarin bleek NAC-keeper Nick Olij uiterst koelbloedig door twee strafschoppen te keren.

Met rust stond de Bredase formatie nog op een 0-1 achterstand nadat Yannick leliendal in de 34e minuut met een ferme uithaal Olij wist te verrassen. Die tussenstand was eigenlijk al ongelofelijk aangezien NAC reeds een handvol kansen om zeep had geholpen waarbij de jonge Boris van Schuppen nog het dichtst bij was met een bal op de paal.

Het kansenfestival ging na de rust door, maar wat NAC ook probeerde, telkens stond geluk of eebn uitstekende keeper Van Crooy in de weg. Ondertussen moest de thuisploeg ook nog beducht zijn in de omschakeling want ook VVV kwam er een paar keer gevaarlijk uit. Uiteindelijk wist spelmaler Thom Haye, die op de bank was begonnen, een verleniging uit het vuur te slepen. door een minuut voor tijd uit te halen. Van Crooy had ditmaal geen antwoord.

Omdat Adilehou namens NAC de paal raakte leverde de verlenging geen beslissing op en dus volgden er, het was inmiddels bijna middernacht, strafschoppen. Vier spelers van NAC bleken koelbloedig net als hun keeper Olij die de penalty's van Koglin en De Boer wist te keren.