BREDA - NAC Breda heeft zich woensdagavond zich onder de laatste acht van de KNVB-beker geschaard door in het eigen Rat Verlegh Stadion PEC Zwolle te verslaan. De nummer negen van de Keuken Kampioen Divisie won met 2-1 van de hekkensluiter van de Eredivisie.

De gasten kwamen al snel op voorsprong via een intikker van Mustafa Saymak, maar de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Een vlot lopende aanval eindigde bij Naoufal Bannis,die simpel afmaakte. In het restant van de eerste helft was PEC Zwolle de betere ploeg, maar NAC-keeper Olij had een prima dag.

Vroeg in de tweede helft had Bannis nog een keer moeten scoren, maar voor open doel schoot hij over. Die misser werd NAC niet fataal. In de slotfase kopte invaller Velanas knap terug en Kaj de Rooij schoot de geel-zwarten naar de kwartfinale.