BREDA - NAC heeft de promotiekansen levend gehouden door zaterdag FC Volendam met 4-1 te kloppen. Voor de Volendammers zit het seizoen er daarmee op. NAC komt komende woensdag uit tegen de nummer zestien van de Eredivisie. Of dat FC Emmen wordt of Willem II weet men vanaf morgen.

De thuisploeg van trainer Maurice Steijn kwam na een half uur op voorsprong. Rechtsback Robin Schouten slingerde met links de bal voor en waar Sydney van Hooijdonk niet bij de bal kon daar stond daarachter Kaj de Rooij vrij om de 1-0 binnen te schieten. Kort voor rust kreeg FC Volendam een drietal kansen om de stand gelijk te trekken via achtereenvolgens Samuele Mulattieri, Boy Duel en Derry Murkin, maar keeper Nick Olij hield zijn ploeg op de been.

NAC besliste het duel vervolgens na de rust door fraaie treffers van Moïse Adiléhou en Lewis Fiorini. FC Volendam kreeg nog even hoop na een knap schot uit de draai van Mulattieri, maar Michaël Maria maakte even later aan alle onzekerheid een eind door keeper Bakker voor een vierde keer te kloppen. Voor FC Volendam eindigt het duel zo in mineur ook omdat invaller Antonucci een strafschop niet langs Olij krijgt.