EINDHOVEN - NAC heeft zich zaterdagmiddag op karakter langs FC Eindhoven geknokt. In het Jan Louwers Stadion zegevierde de ploeg van trainer/coach Maurice Steijn met 2-4.

De gasten kenden een valse start in de lichtstad want het duel was nog geen minuut oud toen Brian de Keersmaecker profiteerde van balverlies van Mario Bilate en de 1-0 achter keeper Nick Olij schoot. NAC herstelde de orde na een half uur spelen. Nick Venema kon gelijk maken uit een voorzet van Lex Immers en een minuut later kopte Roger Riera de 1-2 tegen de touwen na een corner van Mo El Allouchi.

Toch kwam FC Eindhoven tien minuten na de rust terug in de wedstrijd na slap verdedigen van de Bredase ploeg. Jacky Donkor kon vrijstaand de gelijkmaker binnen tikken. NAC moest nog vol aan de bak en deed dat ook. De beloning volgde in het laatste kwartier. Rechtsback Robin Schouten werd knap vrijgespeeld door Thom Haye en zorgde voor een hernieuwde voorsprong en vlak daarna ging de bal op de stip na een overtreding op El Allouchi. Mario Bilate bleek koelbloedig vanaf elf meter en bepaalde de eindstand op 2-4.