BREDA - Roda JC heeft zich goed hersteld van de nederlaag tegen Jong FC Utrecht van verleden week. Na een 1-3 zege op NAC hebben de Limburgers de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie weer in handen.


Roda JC kende een droomstart in Breda. NAC-doelman Roy Kortsmit stond op het verkeerde been toe Enrique Peña Zauner de bal richting het doel slingerde. De inzet van de middenvelder leek bedoeld als voorzet, maar vloog het doel in. Na een kwartier werd het nog mooier voor de bezoekers. Maximilian Schmidt werd door Ouaissa gelanceerd en scoorde de 0-2. NAC moest zo in de achtervolging en kwam dankzij een pegel van Roy Kuijpers dichterbij.

In de tweede helft hield Roda JC vooral tegen en was het NAC dat de aanval zocht, op jacht naar de gelijkmaker. Kansen waren er voor onder anderen Dominik Janosek en Sigurd Haugen, maar de bal ging er niet in. Na een onderbreking, vanwege een beker op het veld, was het Roda dat stand hield en in de extra tijd de genadeklap uitdeelde dankzij Arjen van der Heide.