BREDA - SC Heerenveen is het voetbaljaar 2018 in mineur geëindigd met een nederlaag bij NAC Breda en drie rode kaarten waaronder één voor trainer Jan Olde Riekerink. met negen tegen elf wisten de Friezen de in de eerste helft opgebouwde voorsprong niet vast te houden.

Heerenveen kwam net als in het bekerduel tegen ODIN '59 al vroeg op achterstand toen te Vrede kon binnen tikken. Deze werd echter ook al weer snle teniet gedaan toen Rienstra vanuit een corner tegen scoorde. Voor Rienstra was de vreugde van korte duur want nauwelijks een minuut later toonde scheidsrechter Kamphuis, op advies van de VAR, hem rood na een charge op Te Vrede. Met tien man kwam Heerenveen toch goed voor de dag en na een prima aanval kon Van Bergen uithalen voor de 1-2. Deze stand bleef tot de rust staan al moest ook Kobayashi vroegtijdig naar de kleedkamer na een stevige tackle aan de zijlijn.

Met elf tegen negen rook de thuisploeg bloed al duurde het nog een kwartier voor de gelijkmaker viel. Opnieuw was het Te Vrede die hiervoor verantwoordelijk was. Nadat ook Olde Riekerink was weggestuurd wist NAC de numerieke meerderheid ook in cijfers uit te drukken via twee goals van Rosheuvel.

NAC Breda - SC Heerenveen 4-2 (1-2)
6. Te Vrede 1-0
11. Rienstra 1-1
27. Van Bergen 1-2
59. Te Vrede 2-2
69. Rosheuvel 3-2
75. Rosheuvel 4-2