EMMEN - FC Emmen heeft zaterdag de vijfde nederlaag op rij geleden in de Keuken Kampioen Divisie en heeft inmiddels sinds 27 november niet meer gewonnen. De ploeg van coach Fred Grim verspeelde zaterdag in de tweede helft een 2-0-voorsprong tegen NAC Breda: 2-3.

Jari Vlak zette de thuisploeg na zeven minuten op voorsprong met een schuiver. Voor rust verdubbelde de middenvelder de marge met een vrije trap die van richting werd veranderd. Joey Konings had de kans om de score verder uit te breiden, maar de aanvaller trof de lat.

Na rust gaf Emmen het volledig weg. Matthew Garbett profiteerde na een uur spelen van balverlies bij de thuisploeg door met een schitterende pegel raak te schieten. Via een intikker van Elías Már Ómarsson en een kopbal van Martin Koscelník nam NAC binnen een kwartier de leiding. In blessuretijd kreeg Emmen nog een grote kans op een punt, maar Piotr Parzyszek schoot op de lat waardoor 2024 slecht is begonnen voor de Drenten.