WIJDEWORMER - Jong AZ heeft vrijdagavond fors uitgehaald in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Op het AFAS-trainingscomplex in Wijdewormer wonnen de beloften van trainer Maarten Martens met maar liefst 4-0.

Er waren in de openingsfase al kansen geweest voor Barasi en Griffith namens Jong AZ terwijl aan de andere kant keeper Westerveld moest redden op een poging van Van der Sande toen Barasi in de achtiiende minuut een schitterende aanval wist af te ronden. De 1-0 bleek tevens de ruststand.

In de tweede helft schakelde Jong AZ nog een tandje bij en kwamen de gasten uit Breda er nauwelijks nog aan te pas. Allouch verdubbelde na 51 minuten de voorsprong na een voorzet van Koopmeiners en rechtsback Robin Lathouwers stond aan de basis van de derde treffer. Door een handig overstapje kon Griffith simpel scoren. Hiermee was het duel feitelijk beslist en kon Jong AZ op weg naar de eerste zege ooit op NAC.

Meerdink zorgde in de slotfase zelfs voor de 4-0 na een assist van Griffith.