BREDA - Het duel tussen de Brabantse middenmoters NAC en Helmond Sport heeft vrijdagavond geen winnaar opgeleverd. Het werd 1-1 in het Rat Verlegh Stadion.

Het was bepaald geen hoogstaande wedstrijd in Breda, maar het duel kwam in de tweede helft in ieder geval los, na een matige eerste helft. Mede dankzij Martijn Kaars bleef het in ieder geval niet doelpuntloos. De spits van de bezoekers maakte na rust uit de counter zijn negende goal van het seizoen. Zo moest NAC, dat onder leiding van Jean-Paul van Gastel drie keer op rij won, in de achtervolging. Dat lukte, want Dominik Janosek maakte al snel de gelijkmaker door uit een vrije trap te scoren.

Beide ploegen staan na twaalf wedstrijden op achttien punten en bezetten daarmee de 9e en 10e plaats.