BREDA - In een waar spektakelstuk heeft NAC Breda vrijdagavond tegen FC Groningen de eerste zege geboekt onder trainer Jean-Paul van Gastel. Het duel leek in een gelijkspel te eindigen tot Boy Kemper in de slotseconden van de extra tijd de winnende goal binnenkopte: 3-2.

De nieuwe coach pakte maandag al een punt op bezoek bij Jong FC Utrecht en ging tegen FC Groningen op jacht naar de eerste zege. De ploeg van Dick Lukkien ging vorige week hard onderuit tegen FC Den Bosch (0-3) en had het ook in Breda erg moeilijk.

Al na vier minuten was het Tom Boere die uit een corner bij de eerste paal knap raak kopte. Ondanks een overicht van de thuisploeg scoorden de gasten tegen. Kevin van Veen legde aan voor een vrije trap en schoot knap raak. De spits liet zich vervolgens echter gaan en provoceerde het NAC-publiek. Het leverde de spits geel op en het duel werd tijdelijk stilgelegd na het gooien van bier. Na de onderbreking kwam NAC opnieuw op voorsprong. Keeper Michael Verrips verwerkte een schot van Dominik Janosek niet goed en met de rebound wist Martin Koscelnik wel raad.

NAC hield de voorsprong in de tweede helft niet vast. Het was opnieuw Van Veen die na 75 minuten de stand opnieuw in evenwicht bracht, met een kopbal uit een assist van Rente. De gelijke stand hieldgeen stand, want bij de laatste kans van NAC was het Kemper die uit een corner voor 3-2 zorgde met een rake kopbal.