BREDA - 'Hij wil niet verhuurd worden, dus dan houdt het op', verklaarde NAC-trainer Maurice Steijn voorafgaand aan NAC-FC Den Bosch voor de camera van Fox Sports met betrekking tot Sydney van Hooijdonk die werd gepasseerd ten faveure van Mario Bilate. Een kleine twee uur later was de spits echter wel de gevierde man door hoogstpersoonlijk zijn ploeg naar een 2-1 zege te leiden.


Bilate liep immers al vroeg in de wedstrijd een blessure op en moest zich laten vervangen door Van Hooijdonk die gelijk de harten van het publiek wist te stelen door stevig op de bal te jagen. Toch liep de thuisploeg in die fase ook tegen een achterstand aan toen Jizz Hornkamp keeper Olij kansloos liet. NAC draaide de tegenstander echter de duimschroeven aan en kreeg kans op kans waarbij El Allouchi het dichtst bij was met een poging op de paal.

Van Hooijdonk liet zich vervolgens echt gelden in het tweede edrijf en krijgt direct een kans. Uit de corner die daarop volgt weet de spits raak te schieten. NACgaat op zoek naar de zege, maar moet ook waakzaam blijven en Olij houdt zijn ploeg tot drie keer op de been. Met nog vier minuten op de klok zorgt Van Hooijdonk echter voor euforie als hij snoeihard raak schiet: 2-1.