BREDA - Bij NAC wil men de eerste periode van de Keuken Kampioen divisie het liefst zo snel mogelijk vergeten. Na de nederlaag van vrijdagavond bij FC Eindhoven is de ploeg van Edwin de Graaf zelfs gedeeld hekkensluiter, samen met Helmond Sport en FC Dordrecht.


Dat is te danken aan een flitsende start van de thuisploeg vrijdagavond waar trainer Rob Penders de club waar hij zoveel jaar voor uitkwam flink pijn deed. NAC kreeg in de openingsfase weliswaar een goede kans voor de jonge basisdebutant Boris van Schuppen, maar voor de rest was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Nick Olij. Door persoonlijke fouten wist FC Eindhoven optimaal te profiteren en binnen het kwartier had men via treffers van Enrico Hernandez en Joey Sleegers een comfortabele voorsprong genomen.

Nadien kwam de thuisploeg nimmer meer in de problemen of het moet de bal op de paal zijn van Van Schuppen al valt die af te strepen tegen de handvol kansen die de Eindhovenaren lieten liggen. Gescoord wordt er echter niet meer, maar desondanks kan de thuisploeg tevreden zijn met de drie punten: 2-0.