BREDA - Het Breda Jazz Festival laat ook buiten de festivaldagen om jazzmuziek klinken in de stad. Het festival staat bekend om swingende jazz, een goede sfeer en is een geliefde 'place to be' voor internationale muzikanten. Met 'Gregg Stafford And Friends' zijn al deze ingrediënten aanwezig en waan je je op zaterdag 13 januari 2024 om 20:00 uur in De Avenue alsof je op één van de concerten van het Breda Jazz Festival bent.

Voorzitter Hanneke Griffioen laat het liefst elke week jazzmuziek door de binnenstad van Breda klinken. "We werken als organisatie een jaar naar het Breda Jazz Festival toe en dan is het na vier dagen ineens weer voorbij. Dat is eigenlijk jammer, want de sfeer en de jazzmuziek zijn onlosmakelijk met Breda verbonden." Vanuit die gedachte is het idee ontstaan om onder de vlag van het Breda Jazz Festival een aantal jazzconcerten door het jaar heen naar de stad te halen.

Gregg Stafford And Friends trappen deze serie concerten af.

Gregg Stafford And Friends

Trompettist en zanger

Gregory "Gregg" Stafford

is geboren in New Orleans waar hij de klassieke New Orleans jazz met de paplepel kreeg ingegoten. Gregg is nog een van de weinigen die deze oude traditie beheerst. Hij heeft vele bands geleid, waaronder de Young Tuxeco Brass Band (meer dan 30 jaar), de Heritage Hall Jazz Band en de Jazz Hounds na het overlijden van oprichter Danny Barker. Daarnaast speelde Gregg met vele belangrijke muzikanten in die stad, zoals Wynton Marsalis en Dr. Michael White.

Klarinettist Jesper Capion Larsen komt uit Denemarken waar hij speelt in de Doc Houlind Band. Jesper begon zijn carrière als klassiek fluitist in het symfonieorkest van Halmstad in Zweden. Maar uiteindelijk overwon zijn liefde voor de jazz waarin Jesper met name de stijl van George Lewis nastreeft.

De overige leden zijn ook niet de minste. Slagwerker Didier Geers speelde bij Papa Bue in zijn hoogtijdagen en woont inmiddels in Zweden. Bassist Brian Turnock speelde jaren bij George Lewis en bij Sammy Rimmington. Maar ook Philippe De Smet, Wouter Nouwens en Harry Kanters behoren bij Europa's meest gevraagde muzikanten in de traditionele New Orleans stijl.

Line-up

Gregg Stafford (USA) trompet, zang

Jesper Capion Larsen (DK) klarinet

Philippe De Smet (B) trombone

Wouter Nouwens (NL) banjo

Harry Kanters (NL) piano

Brian Turnock (UK) bas

Didier Geers (B) drums

Wanneer: zaterdag 13 januari 2024, 20:00 uur (zaal is open vanaf 19:30 uur)

Waar: De Avenue, Waterstraat 5 te Breda

Kosten: €17,50

Ticket reserveren: secretariaat@bredajazzfestival.nl

52ste editie Breda Jazz Festival

De 52ste editie van het Breda Jazz Festival vindt plaats van 9 tot en met 12 mei 2024 in de binnenstad van Breda. Samen met de nieuwe programmeur GJD Events zijn de voorbereidingen in volle gang. Eind december 2023 worden de eerste muzikanten die op de 52ste editie spelen bekend gemaakt.